Wat voor salade/bijgerecht maken jullie bij de BBQ

Discussie in 'De lounge' gestart door MissQ, 17 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Ik ben een beetje uitgekeken op mijn standaard dingen en op dit moment inspiratieloos. Wat maken jullie voor salades en / of bijgerechten voor bij de BBQ?! Ik ben benieuwd!
     
  2. tulip

    tulip Niet meer actief

    -Pastasalade: fussili, zongedroogde tomaten, veldsla/rucola, komkommer en dressing van witte wijnazijn+olijfolie+mosterd+suiker+italiaanse kruiden

    - aardappelsalade
    -frisse rauwkost salade
    -gegrilde tomaatjes uit de oven
    - gepofte aardappel
     
  3. kleinmonster

    kleinmonster Fanatiek lid

    19 jul 2012
    1.112
    0
    36
    gelderland
    -mini oranje paprika met feta even op de bbq. je kunt er nog pijnboompitjes of plakjes olijven bij doen.
    -Courgette plakjes met groente kruiden
    -aardappelpartjes met olijfolie knoflook en rozemarijn.
    - gevulde kastanje champignons met een mengsel van de steeltjes kaas, gehakt en kruidenboterkruiden
    - maiskolf op de bbq en daarna met kruidenboter
     
  4. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Dat klinkt al heel lekker! Pastasalade is wel een goed idee, meer recepten daarvoor zijn meer dan welkom!!!
     
  5. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Witlofsalade: witlof, blokjes kaas, ananas/perzik of appel, evt nog een eitje of wat walnoten, peper zout en slasaus of eigen gemaakte slasaus (mosterd, mayo, curry ofzoiets dat doe ik altijd op de gok)

    Verder haal ik altijd huzarensalade etc.
     
  6. Loveazra2

    Loveazra2 Bekend lid

    8 mei 2006
    570
    0
    0
    Nederland
    turkse rijst
    witte bonen salade koud
    tjajiki ( hoe schrijf je dat)
    koude kip salade
    stokbroodje kruidenboter plakjes komkommer cherrie tomaatjea
     
  7. me83

    me83 Niet meer actief

    pasta salade a la me! rucola mix sla zak,cherrytomaatjes doorgesneden erin,geroosterde pijnboompitjes erin,mozarella in stukjes erin en groene pesto er door mengen op smaak.. heel simpel maar errrug lekker:D
     
  8. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Tomaatjes + komkommer met citroensap-knoflook-olijfolie-dressing :)

    Tomaatjes + mozzarella + basilicum met een beetje olijfolie en een flinke scheut balsamicoazijn.
    En ook een kom zonder mozzarella erdoor :)

    Dunne komkommerplakjes (kaasschaaf) met azijn-suiker-peper

    Verse fruitsalade; gewoon van alles wat door elkaar.

    Allemaal heel simpel, maar doeltreffend ;)
     
  9. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Jammie jammie jammie, meeeeeeer!!!!
     
  10. Pixel2011

    Pixel2011 Niet meer actief

    Aardappelsalade (duits recept van mijn sm heb ik nu niet even bij de hand)
    Witlofsalade (witlof, creme fraiche, sinasappel, appel, banaan, peer, kiwi geel/groen, aardbeien, nectarine, etc).
    Verder veel rauwkost
     
  11. Zinaa

    Zinaa Fanatiek lid

    28 mei 2010
    3.719
    22
    38
    Ik maak mijn meloen, feta, rucola- salade. Zo heerlijk fris met de sappige meloen en dan de lekkere schapenkaas en de pittige rucola. Mmm het water loopt me in de mond.
     
  12. Yil

    Yil Bekend lid

    16 mrt 2011
    919
    0
    0
    Ik werk part-time als office manager
    Rucola, cherry tomaatjes, mozzarella, pijnboompitjes en dan een dressing van balsamico azijn/olijfolie/citroensap/peper en zout. Hier kun je desgewenst ook koude pasta doorheen doen.
    Verder lekker een maiskolf op de BBQ of een voorgekookte aardappel in aluminiumfolie. Stokbroodje met kruidenboter en een heerlijke olie met kruiden als dipsaus mag ook niet ontbreken.

    Wil nu komkommer in zuur gaan maken, maar wil nog een goed recept. Iemand tips?
     
  13. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Quinoa-salade (een soort graan - eigenlijk is het een zaadje, maar het lijkt het meest op couscous). Ik doe er vanalles door, het is maar net wat ik in de koelkast heb. Lekker is bijv. blokjes gegrillde pompoen, feta, olijfolie, citroensap en verse kruiden. In principe kan je er vanalles door doen.

    Gevulde groenten voor op de BBQ (ik ben vega, dus redelijk creatief met BBQ-en), tomaten/courgettes/shiitakes gevuld met granen, kaas en kruiden.

    Maiskolf met boter

    Ik kan me even niks anders bedenken :)
     
  14. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    9 jun 2010
    4.556
    0
    36
    Vrouw
    Grote saté prikker met allerlei heerlijk zomerfruit erop. Staat zo lekker feestelijk !
     
  15. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Leuk idee!! :)

    En dan als toetje marshmellows (of spekkies) met stukjes banaan op prikkers en die even roosteren :D
     
  16. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Heb je van deze het recept voor mij?!
     
  17. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Mijn oma maakt die altijd als volgt: azijn, peper, zout, suiker mengen en dan dunnen plakjes (kaasschaaf) komkommer erdoor. Zelf doe ik er nog wel eens een beetje sambal en / of ketjap doorheen. Ook lekker om aan te vullen met hele dunne uien ringetjes.
     
  18. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Waar haal je Quinoa? Het klinkt wel erg lekker, ben er niet bekend mee. Is het een soort bulgur? Of zou je bulgur er ook voor kunnen gebruiken?
     
  19. Yil

    Yil Bekend lid

    16 mrt 2011
    919
    0
    0
    Ik werk part-time als office manager
    Klinkt goed! Wat zijn de verhoudingen?
     
  20. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Ligt er een beetje aan hoeveel komkommer je gebruikt. Ik neem meestal een hele komkommer, flinke scheut azijn in een schaal, peper, zout en suiker een beetje. (Door de suiker is de azijn niet meer zo scherp, je zou ook zoetstof kunnen gebruiken, maar wees daar zuinig mee, anders krijg je een hele zoete salade!). Ik proef het azijn goedje altijd even. Komkommer een tijdje in laten trekken en dan smikkelen!
     

Deel Deze Pagina