Vers koken is leuk, maar ik gebruik gewoon potten met groenten, zeker toen de maag darm lever specialist me uit droom hielp en vertelde dat er geen drol verschil zit tussen vers en uit blik/ pot of wat dan ook. Vers bloemkool, broccoli, bonen, wortel/peen, bieten blik/ pot erwten witte en of bruine bonen, rode kool,
Het gaat me echt niet alleen om het gezonde maar ik vind groenten uit pot en blik gewoon echt niet te eten....zo slap en zout, blegh.
Klopt helemaal met je eens, maar ik heb nog meer te doen dan al die erwten te gaan zitten pulken als ik uit blik kook dan doe ik het wel 2 keer flink spoelen behalve die 2 keer per jaar witte bonen in tomaten saus! En bonen uit blik bleeegh alleen de lucht al
Doperwtjes/wortels koop ik alleen voor Russische salade, uit blik of potjes. Rest van de groentes uit de vriezer of vers, nooit uit potten. Maar eet de groentes ook niet die in potten te krijgen zijn, zoals witte bonen, rode kool, dat soort dingen. Enige wat we uit blik eten zijn knakworsten en tonijn.
Ik kook of roerbak zoveel mogelijk verse groenten. Eens in de week of 2 weken een keer een potje groenten. We eten ook nog weleens diepvriesgroenten. Favoriet hier is de spinazie a la creme. Ik denk dat de potjes groenten teveel zout bevat dus wil daar niet te vaak gebruik van maken. En ik vind het vaak zo zacht gekookt. De boontjes bijvoorbeeld, heb ze liever wat harder gekookt. Je hoeft er altijd nauwelijks op te kauwen.
In principe alles vers, behalve doperwten/wortels (vind die lekkerder uit pot). Hebben wel bepaalde dingen altijd op voorraad in potten en in de vriezer voor als we even wat minder tijd hebben om te koken, maar de voorkeur gaat uit naar zoveel mogelijk vers
Ik heb gestemd op alles vers. Enige wat we uit blik eten is doperwten, appelmoes en knakworsten, maar dat eten we haast nooit.
Hier altijd vers, we hebben niet eens potten of blikken in huis... In noodgevallen maak ik net zo lief een snelle pasta met wat we nog in huis hebben (ui, knoflook, paprika, champignons en dergelijke heb ik altijd ruim op voorraad, pepertje en wat olijfolie erbij en klaar is kees). Diepvriesgroenten gebruiken we eigenlijk ook nooit, heel af en toe spinazie á la crème omdat mijn man daar dol op is, maar echt lekker vind ik het niet.
Zoveel mogelijk vers,een enkele keer pot/blik maar liever niet vanwege het hoge natrium gehalte,ik kook ook voor iemand die nierpatiënt is.
Nagenoeg alles vers, een enkele keer wordt de vriezer opengetrokken. Nooit uit pot of blik, is niet te vreten en ook nog eens keer ongezond.
Altijd vers, mits ik weinig tijd heb en ik geen verse groenten in huis heb (ik heb altijd wel een potje staan).
ik heb op anders gestemt.. grappig ik heb ooit ook een soort gelijk topic geopend.. toen vertelde ik dat alles uit pot kwam hier.. toch wel het 1 en ander verandert.. tegen woordig eten wij uit diepvries en vers. heb wel potten in de kast staan voor nood.. maar worden bijna nie meer gebruikt.. wow wat kan een mens veranderen
Ik heb nooit blikken in huis (ja alleen mais en zo nu en dan bruine bonen of doperwten) Vind het niet smaken en ik ben het gewend om vers te koken.