Wat kan je met balsamico azijn?

Discussie in 'De lounge' gestart door Ecosa, 24 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    De titel zegt het al; wat kan je er allemaal mee? Als dressing gebruiken? Of gewoon als smaakmaker? En bij welke gerechten / producten kan je het wel, of juist helemaal niet gebruiken?
     
  2. MamaUk

    MamaUk Niet meer actief

    behalve schoonmaken, hetzelfde als gewone azijn ;)

    Dressings maken, gebruiken in desserts, gebruiken in marinade.
    Eindeloze mogelijkheden... waarbij niet. Goh... uhm boontjes :) ik zou het eigenlijk niet zo goed weten. Hier wordt het meestal gebruikt bij sla!
     
  3. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.433
    36.323
    113
    Sla of komkommersalade bijvoorbeeld. Ach, voor zoveel dingen wel.
     
  4. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.085
    3.869
    113
    Vanalles, ik doe het hier bijv. altijd over de mozarella-tomaatsalade, erg lekker!
     
  5. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Je kunt het indikken door het te koken en dat door tomatensaus of soep doen. Een beetje over aardbeien schijnt ook lekker te zijn.
     
  6. Niet meer actief

    Inderdaad, een heel klein beetje over aardbeien of frambozen versterkt de smaak enorm, zeker een aanrader. Niet te veel aangezien het product zelf natuurlijk ook een smaak heeft
     
  7. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    O? Gaan we dat ook eens proberen! Ik zat nog te twijfelen of ik dit topic zou openen, vond het best dom overkomen namelijk. :oops: Maar zie je wel; op dit forum leer je elke dag en over elk onderwerp wel iets nieuws! :)
     
  8. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.159
    8.136
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    maak jij schoon met balsamico azijn? :(
     
  9. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.085
    3.869
    113
    Ben benieuwd naar het resultaat!
     
  10. Malaika

    Malaika Fanatiek lid

    27 aug 2006
    1.359
    0
    36
    Limburg
    Ik denk vies en plakkerig.
     
  11. nachtvliinder

    nachtvliinder Fanatiek lid

    20 sep 2006
    2.823
    0
    0
    Mijn 2 Grote liefdes...hubbie en ukkie
    schiedam
    er staat toch ook BEHALVE ? :rolleyes:
     
  12. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.085
    3.869
    113
    Klopt, maar dat kun je op twee manieren opvatten. Denk dat je gelijk hebt en ze bedoelde dat ze er NIET mee schoonmaakt, maar ik las het ook zo dat ze er mee schoonmaakte, sorry Moor! Kreeg al gelijk allerlei visioenen en van een bruin bad... :) !
     
  13. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    20 dec 2005
    3.152
    0
    36
    Salade maken! Van

    - Mozzarellabolletjes
    - Basilicumblaadjes
    - galia melone in bolletjes lepelen
    - evt wat cherrytomaatjes halveren

    Dit alles opdienen in de leeg gemaakte galiameloen helft!
    mjaammmmm
     
  14. ik gebruik die van bertolli, die is echt de lekkerste!

    voor over tomatenplakjes, eet ik vaak als tussendoortje.
    in een italiaanse salade
    in de maceroni
    in een aardappelsalade (met spekjes, ei, spinazie en aardappels)
     
  15. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Ik maak er altijd tomatensalade van!

    Gewoon lekkere tomaten in partjes snijden, verse basilicum snijden en dat erdoor doen en dan een flinke scheut balsamicoazijn erdoor.
    Even laten staan voor de smaak en klaar!
    Krijg er nu alweer trek in :D
     
  16. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.159
    8.136
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik vatte het op als dat je er NAAST schoonmaken ook iets anders mee kon.
     
  17. mona23

    mona23 Niet meer actief

    je laat de balsamico met een paar lepels suiker inkoken totdat hij lekker dik is. ondertussen maak je in een ander pannetje gewone jus. als de balsamico ingekookt is doe je de jus erbij, goed doorroeren en klaar is je saus. je hebt dan een heerlijke saus voor bijvoorbeeld kip of varkenshaas.

    receptje van mijn broer, die is kok.
     
  18. Joycie02

    Joycie02 Bekend lid

    12 apr 2007
    635
    0
    16
    Uitje heel fijn snijden en fruiten. Balsamico erbij en dan inkoken. Na afkoelen beetje goede olijfolie erbij en dan dit als dressing over je carpaccio! HEERLIJK!
    Niet dat ik daar op dit moment van mag genieten :D :)
     
  19. Lisette28

    Lisette28 Fanatiek lid

    21 feb 2006
    1.439
    1
    0
    Delft
    Het schijnt ook erg lekker te zijn over vanilleijs maar dat heb ik nog niet zelf geprobeerd...
     

Deel Deze Pagina