Wat staat er in jouw oven?

Discussie in 'De lounge' gestart door Zonnestralen, 15 mrt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.739
    113
    De blauwe en rode hebben een mooi voetje en zijn goed gelukt. De 'oranje' hebben maar een heel klein voetje en zijn wat platter gebleven. Waarschijnlijk omdat dat toch meer kleurstof in zit door het mengen van rood en geel.
    Ik ga ze morgen vullen, dan maak ik wel een foto van het eindresultaat. Vullingen staan nu nog stevig te worden in de koelkast.
     
    Suzy85 vindt dit leuk.
  2. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    #302 Olifantje1991, 26 apr 2021
    Laatst bewerkt: 26 apr 2021
    Ziet er goed uit! Ik schuif ze ook net in de oven, ben benieuwd want heb de bakmat gebruikt die niet altijd een succes is. :rolleyes:

    Heb jij wel eens zelf tompoucen (en dus bladerdeeg) gemaakt? Leek me ook wel leuk voor koningsdag, maar schoot me pas net te binnen en we zitten in quarantaine dus denk niet dat dat nog wat gaat worden.
     
    Adje vindt dit leuk.
  3. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Oranje boven :roflmao:
    Benieuwd hoe ze zo uit de oven komen...
     
    owly, Suzy85, tuc en 2 anderen vinden dit leuk.
  4. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    @Adje welk recept gebruik jij ook weer voor je macarons?
     
  5. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    O wat toevallig! Ik zit net een recept te zoeken op internet :D
     
    Olifantje1991 vindt dit leuk.
  6. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Hahaha als je een succes recept vind houd ik me aanbevolen :thumup:
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.739
    113
    Oh spannend!

    Nee nog nooit gemaakt. Bladerdeeg staat wel op mijn lijstje (al een eeuwigheid), maar dat schuif ik dus altijd voor me uit :roflmao:
     
    owly en Olifantje1991 vinden dit leuk.
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.739
    113
    Mooi!
    En goed oranje ook! Welke kleurstoffen heb jij. Ik ben niet zo tevreden over het merk dat ik nu heb...
     
  9. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Wat voor vulling maak jij?
    Ik zie net een recept op YouTube maar daar moeten ze op 180 graden in de heteluchtoven :$
     
  10. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Ik heb nog zo’n kant en klaar pak staan :oops:
    En het ergste is dat ik geneigd ben die te maken voor morgen :oops:
    Eetbarbaar dat ik ben :roflmao:
     
    Olifantje1991 vindt dit leuk.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.739
    113
    #311 Adje, 26 apr 2021
    Laatst bewerkt: 26 apr 2021
    Iertje81 vindt dit leuk.
  12. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Ik gebruik tegenwoordig meestal progel en vind die wel erg fijn en goed kleuren.
     
    Adje vindt dit leuk.
  13. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Vulling moet ik nog bedenken, misschien iets met sinaasappel?
    Oh nee dat is wel heel erg hoog! Ik heb ze nu 25 minuten op 125 graden gedaan zonder te drogen en ze lijken best goed gelukt, hadden misschien nog iets langer gekund. Loop ook nog steeds wel te knoeien met temperatuur en tijd.
     
  14. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    14 dec 2012
    4.172
    5.727
    113
    Super mooi die macarons dames! Had ik ook wel willen doen, maar totaal niet aan gedacht :roflmao:
     
    Adje vindt dit leuk.
  15. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Dames: dit is de eerste keer en ik heb nog nooit zoiets lelijks gezien :rolleyes:
    Kijk die tuutjes :$
    In m’n recept staat dus 180 graden maar dat lijkt me toch niet?
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Olifantje1991, Zonnestralen en Adje vinden dit leuk.
  16. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.739
    113
    Die tuutjes horen eigenlijk zelf al een beetje weg te zakken na het opspuiten.
    Welk recept gebruik je? Moet je het ook laten drogen en dan afbakken?
    Ik vind 180 graden ook wel heel erg hoog.
    Bij mij gaat het echt maar een kwartiertje op 150 graden. En vooraf laat ik het ongeveer een uur drogen.
     
  17. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.739
    113
    Ah, thanks! Daar ga ik eens achteraan!
     
    Olifantje1991 vindt dit leuk.
  18. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Één of ander recept van YouTube :rolleyes:
    Ik ga ze gewoon bakken en dan zie ik het wel. Misschien spuit ik wel verkeerd :(
     
    Adje vindt dit leuk.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.739
    113
    Oh dat is zeker spannend dan :roflmao::p
    Ik ben heel erg benieuwd!

    Ik maak met spuiten altijd een snelle en korte draaibeweging en kantel daarna mijn spuitzak een beetje omhoog, zodat er niet nog wat uit kan lopen.
    Maar hier heb je waarschijnlijk niks aan, aangezien het toch heel lastig uitleggen is als je het niet kan zien :roflmao::roflmao::roflmao:
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  20. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Ben benieuwd hoe ze uit de oven komen!
    Als je beslag precies de goede dikte is zakken de puntjes inderdaad weg, anders is je beslag vaak nog net wat te dik.
    Spuiten is inderdaad ook lastig, ik doe het ook zoals @Adje zegt, maar je moet er echt handigheid in krijgen.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina