Ik snap dat, ik vind gemak alleen wel heel veel waard. En als ik lees waar je allemaal rekening mee moet houden dan is dat alles behalve gemakkelijk. Als iemand niet hoeft heb jij thuis een extra gebakje
Ik zou er geeneens aan beginnen Ik zou kant en klaar iets neerzetten. Ik betaal liever iets meer dan al die omslachtige baksels. Succes!
Ik ook hoor, maar als ik uiteindelijk 30-50 euro kwijt ben aan een aardigheidje omdat ik met verlof ga terwijl ik er net werk, dan vind ik dat ook weer overdreven. Ga ik er liever zelf sushi van haken bij wijze van . Nee zonder gekheid, je begrijpt me denk ik wel. Ik ga nog even kijken en beslissen vandaag want iets simpels neer zetten wil ik wel doen. Dus: geen uuuuuuuuuren in de keuken met 80 ingrediënten.
Ja, dat snapte ik, maar ik wilde je er gewoon op wijzen, dat het misschien een briljant idee van jezelf was Maar het idee van @Mystiek is nog veel beter. Alleen de vraag: hoe houd je dat bevroren.....
Bedenk ik me net nog, wat wij op de zaak regelmatig doen als we trakteren (doet het personeel ook op deze manier). We hebben een lijst van de banketbakker met wat ze in hun assortiment hebben, een dag voor trakteren turft iedereen aan waar die trek in heeft zo blijft er eigenlijk haast nooit iets over.
Dit is iets voor mijn zoontje! Die is dol op appelmoes (welk kind niet?). Zou het het liefst elke dag willen door zijn eten maar dat mag hij niet. Als we uiteten gaan krijgt hij meestal wel een kroketje. Met appelmoes. Maar wel op een broodje, dus zonder de friet, dat dan weer wel
Wel een goed idee, maar bij een banketbakker ben je minimaal 2 euro pp kwijt en dat is volgens mij juist niet se bedoeling?
Ik weet niet om hoeveel collega's het gaat. Maar door zoveel verschillende allergieën die ts benoemt denk ik dat je bij een gewone bakker niet ver komt met dit idee.
Merk en bloem zou je kunnen vervangen door boekweitmeel, amandelmeel of kokosmelk. En melk of room door amandelmelk of kokosmelk Wil je echt suikervrij? Of wel bijvoorbeeld honing voor een zoete smaak.
Houd er bij het bakken wel rekening mee dat het echt glutenvrij blijft. Als voorbeeld. Mijn neefje mag ook geen gluten. Als hij zijn glutenvrije boterham smeert met pasta, en ik heb daarvoor mijn mes in diezelfde pasta pot gehad, hij daarvan ziek kan worden. Van die rond gluut, van mijn boterham, die aan mijn mes is blijven plakken en vis de pasta op zijn boterham terecht is gekomen. Dus.... Eerst alles helemaal schoon. Dan bakken. En pas als je baksel helemaal klaar en ingepakt is weer iets aanraken wat gluten kan bevatten. Persoonlijk zou ik er eigenlijk gewoon voor kiezen een doos chocolaatjes oud mee te nemen
Wij vervangen gewoon altijd specifieke producten in normale recepten met een alternatief (Onze dochters en ik moeten glutenvrij eten i.v.m. onze gezondheid en daarnaast hebben zij beiden de eerste jaren diverse voedselallergieën gehad - ons zoontje ook (via de bv) - dus inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik ervaring heb met het maken van allergeenvrije gerechten en baksels ) Zo doen wij een hele hoop met de glutenvrije cakemix van AH, voor bijv. taarten met een (chocolade) cakebasis + 1 of 2 lagen vulling ertussen en (Brood)Mix B van Schär voor o.a. appeltaarten. Verder zou je koemelk kunnen vervangen met, zoals eerder gezegd lactosevrije melk - als het puur om de lactose gaat tenminste. Mocht het toch om koemelkallergie gaan dan is dit geen optie en zou je amandelmelk of glutenvrije havermelk kunnen gebruiken Qua boter kun je kiezen voor Wajang margarine; deze is koemelkvrij (bevat alleen soja als allergeen) en zorgt voor een resultaat vergelijkbaar met roomboter. In veel baksels kun je bijv. honing als vervanging van suiker gebruiken; is dat een optie? Anders is stevia misschien nog een idee, maar daar heb ik zelf dan geen ervaring mee. Dit is wat ik zo 1,2,3 even kan bedenken (Ik ben moe en niet zo helder meer) Mocht je vragen hebben, stel ze gerust in ieder geval!
Ja honing kan prima maar dan moet ik het niet proeven want ik vind honing echt ongelofelijk smerig! Dank voor de tips allemaal.
Dit vind ik ook een goed idee. Eventueel iets kleins erbij zoals maismeelmuffins (heb ik ooit gemaakt en viel echt in de smaak, ieder allergeen kan je in principe vervangen).
Is ook wel zo. Misschien neem ik idd een doos chocolaatjes mee en maak ik een simpele lactose vrije bananenbrood. Dan heb ik geloof ik voldaan aan alle eisen haha..